dimarts, 27 de juliol del 2010

REEDITAR MÀRIUS TORRES?... VOSTÉ PRIMER, SR. XAVIER RIBALTA


PASSI VOSTÈ PRIMER SR. XAVIER RIBALTA. Li toca per dret, per Antiguitat i per Qualitat. Temps hem de tenir per a fer reedicions . Ara Presenti lo seu vers amb lo seu cant , sense cap mena de Moscardó, ni competència absurda. Un Poeta d'alçada Universal com Màrius Torres es mereix una mica de respecte ...lo ben igual que un trobaire com Vos , que de tants anys que es passeja amb ses cançons arreu de lo mon lo conèixa.

Només faltaria que , ab lo centenari, ( com si als set cels, comptassin els anys , els centenaris o els mil·lennis... il·lusos!!) s'establís una mena de cursa, per a veure qui s'apària més bolos i qui aconsegueix millors crítiques, més primeres planes i més vendes de discos. A mi si voleu que us ho digui ben clar. Me la bufa lo centenari d'en Màrio Torres, per lu menus tant, com lo centenari de ma padrina Montserrat, que ja s'es passat i ni me'n he adonat. Que pretenen: Ara!!!??? els manaires de la cultura-"Zepelin"- dirigir l'atenció de la MASSA BOT ADORADORA, cap al Màrius Torres durant tot un any? i després tornara passar d'ell i de la seva poesia uns altres 25 , o 50 o cent anys mes? Que s'han cregut que això es com "el dia del padre, o de la madre del CorteInglés" o es que s'han tornat majaretes de tant dirigir el globus de la cultura, ara, cap ací.... ara, cap a llà..... jjjajaa jajjaja-- ja!!! cap aquíiii, cap allaaa!!! cap aquíiii !!! JIJIJIJIJI!!!cap allaaaa!!!! jjajajajajjaaaaa!!!!! Panda de Cretins!!! Lo Màrius Torres us bufarà la llana del clatell, si lo feu emprenyar massa i us asseguro que fa venir una esgarrifança que ni la factoria de noveles d'esgarips de l'Estephen King!!!amb totes les seves pelis de sang i fetge.

Molt poca gent s'ha llegit a fons al Màrio de cal Perenya. "Molts parlen d'ells, dient que parlen d'ell". Los de sa Puta Mare Església, si que ho han fet. I amb la lupa de la inquisició. I els ha fet sempre una por, que es caguen. On s'és vist que un Spírita declarat, els passi la mà per la cara a tots els Poetes Catòlics, Apostòlics i Romans (l'imperi Romà, roman amagat a sota de les sotanes, entre els penjolls dels escrots a rebossar i pudorosos... d'esmegma, encara) de tot el segle XX?. Potser només Rilke li podria fer una miqueta d'ombra, diguem que complementària. No van aconseguir que Sor Josepina digués una mentida. Ni en nom de Deu!!! i mira que ho van intentar!! ella mateixa m'ho va dir. Màrius Torres Perenya, fou un poeta Spírita, d'inspiració cristiana, però de cap manera Catòlic i això es el que més els fot. Per que a demés ,Sr. Josepina - catòlica, ella- , va dir que Màrius Torres era un Sant. m'ho va dir a mi amb llàgrimes als ulls ,i aquella dona no mentia , per que no en sabia de mentir. I per tant. O es seu o no serà i per ara no ha sigut o ha sigut ben poc, pel que és mereix i ens mereixem els catarlans.

Passi doncs Sr. Ribalta i faci el seu homenatge i acatament al nostre germà, que també fou un gran músic i trobaire. Faci el seu consolament. Es el seu torn. És el seu dret. I és la seva obligació. Com a bon Càntar Segarrenc.




4 comentaris:

  1. Apa, Moiquel Àngel, com t'agrada enfadar-te... si ningú se'n recordés del centenari... vols dir que no t'enfadaries perquè ningú se'n recorda?

    Així, m'agrada, ja et veig el riure que se t'escapa per sota el nas!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. A més a més les versions del Ribalta, les del Monge a ritme de Jazz i les de la xiqueta aquesta que es diu Meritxell no se que... maltracten molt els textos de Màrius Torres.

    ResponElimina
  3. Buenooo , jo crec que tothom fa el que fa per que és lo que ha de fer. fer Màrius Torres enclau de Jaz contemporani es un repte molt difícil , i en Xavier Monge se'n sotí molt i molt be. el treballs previs d'en Ribalta sobre Màrius, et poden agradar o no però tenen una alta exigència i qualitat músical i quant a la Meritxell Gené , donc mira que et diré: potser serà la única que farà que la gent- molta gent- conegui més a fons al Màrius Torres per qué el que ha fet es posar-lo a l'abast de molts que mai esoltaran al ribalta,ni a mi, ni al monge. Tot és molt relatiu Jaume.Tot és molt relatiu...reflexionem, reflexionem...

    ResponElimina