dissabte, 12 d’octubre del 2013

CARME SOLE VENDRELL. PREMI NACIONAL D'ILUSTRACIÓ. TU... ETS LA CARME ...?? PUTAMARE, PUTAMARE???? VA DIR EL MARREC QUE NO EIXECAVA NI CINC PAMS

 Carme Solé Vendrell, guardonada amb el Premio Nacional de Ilustración per segona vegada

El guardó destaca que és una "artista guia" en el món de la il·lustració infantil i altres gèneres

Divendres, 11 d'octubre del 2013 - 14:42h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
EL PERIÓDICO / Barcelona L'artista catalana Carme Solé Vendrell ha estat guardonada aquest divendres amb el Premio Nacional de Ilustración 2013, dotat amb 20.000 euros, per "ser una artista 'guia' en el món de la il·lustració del llibre infantil i altres gèneres".
La il·lustradora catalana Carme Solé Vendrell. PERE BATLLE
És la segona vegada que ha estat distingida amb el Premio Nacional de Ilustración, després de rebre'l el 1979, per 'El nen que volia volar', Peluso y la cometa' i 'Pedro y su roble'.
Andrés Rábago García, àlies Ops i El Roto, va ser guardonat l'any passat amb aquest premi, concedit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb l'objectiu de reconèixer i distingir el conjunt de la tasca feta per un il·lustrador espanyol en l'àmbit del llibre i de les lletres espanyoles.
El jurat, presidit per Teresa Lizaranzu, directora general de Política i Indústries Culturals i del Llibre, ha estat compost per Mónica Fernández, subdirectora general de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles; Emilio González Urberuaga, guardonat en l'edició del 2011; Berto Martínez per l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya; Aitana Carrasco per l'Associació Professional d'Il·lustradors de València, i Paul Coulbois per l'Associació Professional d'Il·lustradors de Madrid.
També n'han format part Almudena Aparicio per l'Associació Gallega de Professionals de la Il·lustració; Alex Orbe per l'Associació Professional d'Il·lustradors d'Euskadi; Mariona Cabassa per la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals (FADIP); Reina Duarte per l'Organització Espanyola per al Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI); Leticia Azcue per la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando; María Eugenia Maraval pel Centre d'Estudis de Gènere de la UNED, i Mario Suárez pel ministre d'Educació, Cultura i Esport.