dimarts, 27 de juliol del 2010

REEDITAR MÀRIUS TORRES?... VOSTÉ PRIMER, SR. XAVIER RIBALTA


PASSI VOSTÈ PRIMER SR. XAVIER RIBALTA. Li toca per dret, per Antiguitat i per Qualitat. Temps hem de tenir per a fer reedicions . Ara Presenti lo seu vers amb lo seu cant , sense cap mena de Moscardó, ni competència absurda. Un Poeta d'alçada Universal com Màrius Torres es mereix una mica de respecte ...lo ben igual que un trobaire com Vos , que de tants anys que es passeja amb ses cançons arreu de lo mon lo conèixa.

Només faltaria que , ab lo centenari, ( com si als set cels, comptassin els anys , els centenaris o els mil·lennis... il·lusos!!) s'establís una mena de cursa, per a veure qui s'apària més bolos i qui aconsegueix millors crítiques, més primeres planes i més vendes de discos. A mi si voleu que us ho digui ben clar. Me la bufa lo centenari d'en Màrio Torres, per lu menus tant, com lo centenari de ma padrina Montserrat, que ja s'es passat i ni me'n he adonat. Que pretenen: Ara!!!??? els manaires de la cultura-"Zepelin"- dirigir l'atenció de la MASSA BOT ADORADORA, cap al Màrius Torres durant tot un any? i després tornara passar d'ell i de la seva poesia uns altres 25 , o 50 o cent anys mes? Que s'han cregut que això es com "el dia del padre, o de la madre del CorteInglés" o es que s'han tornat majaretes de tant dirigir el globus de la cultura, ara, cap ací.... ara, cap a llà..... jjjajaa jajjaja-- ja!!! cap aquíiii, cap allaaa!!! cap aquíiii !!! JIJIJIJIJI!!!cap allaaaa!!!! jjajajajajjaaaaa!!!!! Panda de Cretins!!! Lo Màrius Torres us bufarà la llana del clatell, si lo feu emprenyar massa i us asseguro que fa venir una esgarrifança que ni la factoria de noveles d'esgarips de l'Estephen King!!!amb totes les seves pelis de sang i fetge.

Molt poca gent s'ha llegit a fons al Màrio de cal Perenya. "Molts parlen d'ells, dient que parlen d'ell". Los de sa Puta Mare Església, si que ho han fet. I amb la lupa de la inquisició. I els ha fet sempre una por, que es caguen. On s'és vist que un Spírita declarat, els passi la mà per la cara a tots els Poetes Catòlics, Apostòlics i Romans (l'imperi Romà, roman amagat a sota de les sotanes, entre els penjolls dels escrots a rebossar i pudorosos... d'esmegma, encara) de tot el segle XX?. Potser només Rilke li podria fer una miqueta d'ombra, diguem que complementària. No van aconseguir que Sor Josepina digués una mentida. Ni en nom de Deu!!! i mira que ho van intentar!! ella mateixa m'ho va dir. Màrius Torres Perenya, fou un poeta Spírita, d'inspiració cristiana, però de cap manera Catòlic i això es el que més els fot. Per que a demés ,Sr. Josepina - catòlica, ella- , va dir que Màrius Torres era un Sant. m'ho va dir a mi amb llàgrimes als ulls ,i aquella dona no mentia , per que no en sabia de mentir. I per tant. O es seu o no serà i per ara no ha sigut o ha sigut ben poc, pel que és mereix i ens mereixem els catarlans.

Passi doncs Sr. Ribalta i faci el seu homenatge i acatament al nostre germà, que també fou un gran músic i trobaire. Faci el seu consolament. Es el seu torn. És el seu dret. I és la seva obligació. Com a bon Càntar Segarrenc.