divendres, 28 de gener del 2011

El conte de Na Hipotequeta
Raphel Pherrer
 
No fa gaire, hi havia una al·lota molt guapa que vivia a un poblet de qualsevol indret i nomia Hipotequeta. Sa mare, que era mileurista(i arribava a final de mes amb els ulls en blanc), li demanà que s’endugués els seus estalvis de tota la vida a la  padrina, recomanant-li que no s' entretingués pel camí, perquè creuar per davant dels bancs i de les institucions polítiques era molt perillós, ja que per allà sempre hi rondava el llop.     
Na Hipotequeta va recollir els estalvis familiars i es va posar en camí. De sobte, va veure el llop, baixant d'un cotxe blindat ple de personal de seguretat, amb un ramellet de fotògrafs i càmeres de televisió envoltant-lo.
- On vas, guapa? - li va preguntar el llop amb la seva veu de roda de premsa.
- A casa de la meva padrina, per dur-li uns quants estalvis - va dir Na Hipotequeta.
Aleshores el llop li va donar un caramull de fullaraca, i mentre na Hipotequeta s'entretenia mirant catàlegs del carrefour, ofertes de viatges, immobiliàries i d'altres luxes que li feien il·lusió, però que no es podia comprar, el llop se'n va anar a casa de la padrina, va tocar suaument a la porta i la velleta li va obrir pensant que era Na Hipotequeta.
El llop va devorar la padrina i es posà la gorra de la malaurada, es va ficar al llit i esperà na Hipotequeta, que arribà tot d'una i se li acostà; va advertir que la velleta estava molt canviada, sobretot pels consells que començà a donar-li:
- No et preocupis, gasta tot allò que vulguis, compra electrodomèstics nous a la mareta, feis dos bon viatges a l'any, construïu una casa nova, comprau la millor roba de moda als fills, telèfons mòbils dels més cars, aturau-vos al súper a comprar un llamàntol cada cop que us en faci ganes, canviau els mobles de tota la casa, adquiriu d'una vegada el monovolum, que la padrineta us protegirà.
- Però això no pot ser - digué innocentment Na Hipotequeta - vós sabeu que no ens ho podem permetre!
La falsa padrina li digué:
- Que no et fies de mi? Que no t'he dit que "España va bien", "que no hay síntomas de recesión y Españiiiia es el único país que..." Així que pots gastar tots els doblers que vulguis. Però això sí, has de posar una signatura aquí i veuràs com tots els teus somnis es faran realitat!
- Padrineta, quins interessos bancaris em cobres!
-  Són per robar-te millor, estimadona.
- Padrineta, quines ofertes de compra!
-Són per endeutar-te millor, reineta.
- Padrineta -digué finalment Na Hipotequeta, en veure que la seva interlocutora no era la padrina assenyada de sempre- quines promeses electorals més generoses!
- Són per menjar-te millor! - i dient això, el llop malvat es va llançar sobre Na Hipotequeta i la va devorar, a ella amb tots els estalvis.
Mentrestant, un caçador de Valladolid, que s'assemblava molt a Mr. Bean i havia vist com el llop entrava a casa de la pobra padrineta, va decidir anar-hi, així que demanà ajut a un segador, que passava per allà, que duia un carretó ple d'hipoteques "subprime" i tots dos junts arribaren al lloc. Varen veure que la porta de la casa estava oberta de pint en ample, i el llop tombat al llit, dormint de tant tip com estava, a causa dels estalvis que acabava de berenar-se. Aleshores el caçador de Valladolid i en Miguel, amb una flassada amb bitllets del Banc d'Espanya estampats,  taparen amorosament el llop fins a la barbeta, perquè no es constipàs, li prepararen una tassa de xocolata ben calenteta i tornaren a pujar al seu cotxe oficial, amb la seva missió complerta, deixant el compte de la lliura de xocolata a la pobra padrineta. Se'n anaren tot d'una, no podien perdre més temps, tenien rodes de premsa, convencions, viatges de política exterior, visites d'alt llinatge, programes de televisió en què anar a explicar la seva immensa tasca!
 
                                            oOo

Khlämør Discos Almacelles ANUNCIA LA SORTIDA DE "LA MAGICA OLIVERA" DE XAVIER BARÓ

Amb una portada alegórica al meu gust genial, acaba de sortir l'ultim treball de Xavier Baró.Us en Faré un comentari més endavant , pel que he sentit Baró s'atança cada com més a l'esència , es deixa de collonades "productives" i va a la cançó pura, es a dir: una melodia enganxada talment una germana siamesa a la paraula.
Ja en parlarem...