divendres, 11 de juny del 2010

MUSICOTERÀPIA???? i acufens- Tinitus

La primera vegada que vaig sentir parlar de "musicoterapia" fou l'any... no recordo quin, fa molts , molts anys, una matinada d'hivern que vaig acompanyar al Xavier Ribalta a fer un bolo a la Seu vella de Lleida, on li van portar un ramat de canalla per que els cantés un recull de Poesia Lleidatana . L'acompanyava un Pianista molt bo , molt dinàmic i equilibrat, que és deia Miquel Àngel Marigò. No sé on deu parar ara , però en aquells temps treballava com a Musicoterapeuta en un centre de nois disminuïts a Suíssa. M'en va fer cinc cèntims, però ja em va picar la curiositat pel tema eren els anys 80 i parlar de musicoteràpia era com parlar d'ovnis...
Ja fa anys que la SPP , em va fer aparèixer un soroll continu en estéreo surround, localitzat a les meves orelles i que s'estenia de vegades amb una intensitat molt molesta pel centre del stéreo; Es a dir cap al mig del cap.
Els acúfens, o Tinitus, per ara no tenen massa bona solució , hi han clíniques privades que prometen el lloro i el moro però no diuen com i primer paren la mà. I jo la veritat sigui ben dita; de la medicina que para la mà , ja n'estic tip. Cansat , "desafeccionat". Fa un temps vaig decidir posar-me únicament a les meves mans, i al risc de les meves intuïcions. I per que no dir-ho clarament els meus estudis lliures, que no per lliures son menys estudis.
D'ençà que treballo amb sequenciadors i sintes virtuals, ja deu fer set o mes anys, la creació de sons ha anat adquirint cada vegada més interès per a mi. molts cops només amb un sintetitzador gratuït senzill com per exemple Green Oak Crystal i un teclat en pantalla, ni ta sols em cal connectar tot la parafernàlia del Midi, en tinc prou per generar un só que d'una manera interior em crida l'atenció , he arribat a establir famílies de sons que actuen sobre el meus estats d'ànim, o potser millor els meus centres de plaer o rebuig... hi han sons que em relaxen, que m'ajuden a meditar, o que simplement em fan passar l'estona badant despreocupadament com si estès passejant pel camp. O sota una cabaneta de fusta en mig de la pluja... a davant del mar un dia de tempesta amb onatge
Vaig intentar fa temps posar-me en contacte amb gent que pràctiquès la musicoteràpia però vaig veure clarament que la cosa estava organitzada com una corporació tancada sota el domini de la medicina oficial. Per que? vaig preguntar-me... deu ser que no interessa que es propagui massa que la musica a part de excitar les masses, també pot servir per a curar malalties concretes?... navegant per internet vaig trobar moltes coses, es a dir "maestrillos con sus librillos" que munten la seva pàgina web per a caçar incauts. Total res en clar, vaig comprar alguns llibres sobre el tema, algúns poc seriosos, i altres potser una mica més interessants. Però al final La Musicoteràpia seguí essent un misteri introbable per a mi.
Quan: al Tinitus o acufens del meu atrotinat cap seguia donan-me mala vida i fins i tot nits d'insomni i estats d'irritació. Es com una "Gota Malaia" una creu... no hem d'oblidar que la creu era l'instrument de tortura i execució preferit a l'imperi Romà. I ara millions de persones porten una creu penjada al coll i la besen sovint... es com si portéssin una guillotina en miniatura al coll i l'anessin besant sovint... Els primers cristians no la volien ni veure la creu... fugien de la creu com qui fuig de la càmara de gas... Si pot , es clar. per que a Amèrica els foten a la cadira o a la càmara de cas, i abans de morir un capella els fa besar una creu. Cossa més Horrorosa!!! ??? Me'n vaig del tema... La memòria del treball Miquel, la memòria del treball...

-Armat amb uns auriculars d'alta definició i els meus softwares sintètics, Faig propaganda del meu magnífic seqüenciador Samplitude 11.2 amb tots els sintes que porta incorporats : com l' Independence de Yellow Tools, Un fenomenal sampler-sinte vaig començar a intentar esbrinar quina era la frequència , el to, la nota, el so. El "PITO" exacte que produïa el meu cap, les meves orelles , el meu nervi auditiu, les meves neurones... els meus ossets auriculars "el meu yunque i el meu martillo" com estudiava de petit , el meu timpà... ves a sabre que és el que produeix aquest martiri ... Los metges se fan los "longuis". M'agrada aquell terme que fan servir sovint quan no tenen puta idea del que et passa , diuen P.E. despres de dos mesos dingrés Hospitalari , amb probes d'alta tecnologia ; Pericarditis Idiopàtica recurrente con ligera calcificación que suguiere cronicidad... i tu et quedes pastat amb la sensació de que has de decidir qui es l'idiota: ell o tu.... Quieto! que tornes a fugir del tema, home!! estiguis atent collon!!

Identificar-lo ja fou tota una odissea perquè era, variable segons l'hora o segons el meu estat era diferent- mantenia unes certes constants però no sempre era igual. primer vaig reproduir el so mes freqüent, lo mes aproximat possible al que sentia, això no fou massa difícil vaig utilitzar el Krystal que es un sintetitzador virtual molt poderós, després la nota, era un re, un re natural sense cap més atribut, es podia tocar amb el piano ere la nota més alta del meu teclat M-Audio Keystation Pro 88, que es de fet un controlador Midi amb moltíssimses prestacions de control per a tota mena de software d'àudio.

Un cop afinat , retocat , flitrat, equalitzat, comprimit i masteritzat que es fer totes aquestes collonades pero sabent-ne

Estic cansat : CONTINUARÀ

LLUITEM CONTRA LA NEGLIGÈNCIA!!!

ENVIEMOS LA CARTA ESCRITA POR RAQUEL RODRÍGUEZ A LA PRESIDENCIA DEL GOBIERNO.

ENLACE (copia y pega en la barra de direcciones de tu navegador)

https://portal-scc.presidencia.gob.es/ciudadan@s/contacto.jsp


Señor presidente, se el momento tan difícil que vive el país, aún así le pido 5 minutos de su apretada agenda para que pueda leer como se sienten algunos ciudadanos "olvidados". Le hablo de la Poliomielitis en España: MEMORIA HISTÓRICA (la gran negligencia). Y sus consecuencias actuales.

Ahora que se está intentando recuperar a los olvidados de la guerra y que todos conocemos como Memoria Histórica, es el momento de hablar de otra memoria y de otros olvidados..…., los afectados por el virus de la poliomielitis, los fallecidos y los supervivientes.

En el año 1956, mientras el mundo occidental vacunaba masivamente a los niños contra el virus, el gobierno de Franco hacía caso omiso de esta recomendación y no fue hasta Noviembre de 1963 cuando se pone en marcha la vacunación a la población infantil española, es decir, durante casi 8 años, desde que la vacuna capaz de erradicar esta enfermedad, fuera puesta en circulación en los países Europeos evitando el contagio de la población, en España fuimos casi 16 mil niños los infectados con distinta virulencia y resultados. Sólo en esos 8 años, …..… cerca de mil fallecidos y el resto con secuelas de mayor o menor grado.

Sobre esta negligencia, ningún gobierno pidió disculpas, en época franquista impensable, pero tampoco los gobiernos de la democracia, ni siquiera se quiso o se ha sabido depurar responsabilidades de aquel error de la no vacunación y sus consecuencias.

Niños, a veces también adultos, viviendo en pulmones de acero, eran los casos más graves, niños con secuelas que les paralizaron piernas y brazos de por vida, muchos. Los menos, también infectados, no les quedó ni una secuela de la infección, no aparentemente, y digo esto, porque ahora, aquellos niños que estamos entrando en la madurez de los cincuenta nos hemos encontrado una nueva palabra, POST-POLIO. A ellos, a los que no les quedaron secuelas entonces, les están perjudicando los efectos tardíos, que desconocen y que nunca achacarían a la polio que pasaron levemente y que como no quedaron secuelas visibles, muchos de ellos también olvidaron.

Tras pasarnos nuestra infancia en hospitales, quirófanos y centros médicos, llegó para nosotros el final de los tratamientos, nos dijeron que ya estaba, que era todo lo que se podía hacer, que ya no tendríamos más problemas físicos que los que acarreábamos y habíamos asumido.

Nos olvidamos de los médicos y ellos de nosotros.

Así que, con nuestras secuelas, nos insertamos en una vida normalizada, durante décadas y con nuestra cojera y demás discapacidades, nos convertimos en ciudadanos casi sanos que, en silencio, dijimos a la sociedad que éramos capaces, tuvimos que trabajar duro para demostrar que podíamos estar en el mercado laboral, social y familiar, sin causar problemas.

Ahora, los supervivientes, hemos iniciado otra etapa en nuestras vidas, ha aparecido el SPP (síndrome pos-polio) algo de lo que nunca antes nos habían hablado y, es raro, porque ya a principios del siglo XX algunos investigadores iniciaban los primeros resultados sobre el estudio de dicho síndrome.

Es ahora cuando todos nosotros rondamos los cincuenta años o más, cuando nos hemos encontrado con esa palabra y sus trastornos y con una sanidad pública que desconoce como tratarnos; ahora es cuando nuestros problemas, vuelven a ser de la sociedad, porque necesitamos profesionales con experiencia, porque requerimos un diagnóstico, porque no queremos seguir arrastrándonos de especialista en especialista y que se nos trate con desdén por parte de quienes desconocen este problema, porque necesitamos ya un censo de afectados. En definitiva, un tratamiento digno que no nos haga que, ahora que estamos agotados, nos vuelvan a pedir que iniciemos una nueva batalla.

Ahora, es el momento, no podemos esperar más, yo pertenezco a la penúltima gran oleada de la poliomielitis en nuestro país, la del 62 y nuestro tiempo se agota, afortunadamente tras nosotros, quedan pocos afectados, por lo que a la sanidad española solo le daríamos problemas durante unos años, luego la polio, la post-polio y los afectados, sólo estarán en los libros de medicina, pero eso sí, si investigan nuestro caso, probablemente servirá para mejorar la prevención y tratamiento en los países que desafortunadamente siguen padeciendo éste virus, a veces letal.

Resumiendo: ¿qué pedimos ahora?

Pedimos que la Historia reciente se ocupe de ayudarnos con sedes de tratamiento multidisciplinar, que los centros de evaluación, no pongan en duda la existencia del síndrome, que se informe a los médicos de atención primaria y especialistas de su existencia.

Que se realice de una vez por todas, un censo de supervivientes y su problemática actual.

En definitiva, que nunca más volvamos al olvido.

GRACIAS

ENLACE:

https://portal-scc.presidencia.gob.es/ciudadan@s/contacto.jsp